21 augusti 2008

Travnet & Unibet

Nu har en av mina favoritnätsidor, Travnet, köpts upp av Unibet, ett spelbolag baserat i Malta. Inget dramatisk i det kan man tycka, men Unibet har givetvis inget intresse i att äga en nättidning om trav bara sådär. De vill givetvis få travspelarna och tjäna pengar på det. Dock, Travsverige kommer förlora enormt på om Unibet blir framgångsrikt då de pengar de låter gå tillbaka till sporten blir en bråkdel av det som i dag kommer från ATG. Alla skulle förlora, alla utom Unibet.

Vad som måste till är att Unibet måste ha samma villkor som övriga spelbolag. Det är klart att ATG inte kan ge samma odds som ett privat företag som varken betalar skatt eller ger annat än smulor till banorna. Det måste vara lika för alla, och det måste gå att kunna enas om ett regelverk för det. Dock, fram tills det hela har ordnats upp så känns det inte rätt att besöka Travnet, utan nu håller jag mig till de andra utmärkta travnäthemsidorna som finns, exempelvis www.travronden.se eller Aftonbladets travtjänst: http://www.aftonbladet.se/trav365.

Sen har barnen börjat skolan; det var efterlängtat av dem. Leo har börjat 7:an och går på en ny skola med engelskspråkigt tema. Engelska är huvudspråk och svenska används enbart på några få lektioner. Det är till och med reglerat att engelska är det som ska användas i korridorer och öriga utrymmen. De övriga barnen går kvar på Sylteskolan och det har fungerat utmärkt än så länge.

Inga kommentarer: